Facebook-ryhmästä kommentti:
Käytän useita erilaisia alustoja omien virtuaaliyhteisöjeni kanssa. Olen sosiaalisen median kouluttaja ja yhteisömanageri, joten erilaisten alustojen käyttö on päivittäistä.
- Facebook
Eniten käytän Facebookia, jossa minulla on 320 julkista ryhmää sekä lukuisia suljettuja sekä salaisia ryhmiä, joista ylläpidossa on 30. Ylläpidettävissä ryhmissäni on jäseniä 3-1885. Facebook-sivuja on 24, joissa olen ylläpitäjänä. Facebook toimii hyvin sekä sisäiseen että ulkoiseen viestintään. Olen kehittänyt sisällysluettelon omiin ryhmiini, kuten tässäkin ryhmässä on. Tässä blogikirjoitus, kuinka se tehdään:
https://kinda.fi/posts/facebook-ryhma.... Toistaiseksi Facebook on ollut parhaimmasta päästä yhteisölle käydä sisäistä ja ulkoista keskustelua sekä tehdä ideointia ja suunnitella toimintaa.
- Verkkokokousvälineet
Verkkokokousvälineistä olen käyttänyt mm. seuraavia: Adobe Connect, WebEx, Google+ Hangout, Skype for Business, Skype ja WebLI. Jokaisessa verkkokokousvälineessä on ollut hyvät puolensa. Itse olen tykännyt Skypestä sekä Google+ Hangoutista.
- Twitter
Twitter on hyvä paikka jakaa tietoa ja kokemuksia sekä tehdä tapahtumista ja kokoontumista muistiinpanoja julkisesti. Yhteisön toiminnassa on hyvä sopia yhteinen hashtag eli aihetunniste, kuten meilläkin on
#kehitetäänpaikallisesti.
- Etherpad
Erilaisia virtuaalisia muistiinpanoja olen tehnyt yhdessä muiden kanssa mm. Etherpad-muistioihin, Google Driveen ja Tieken Muistio-palveluun
http://muistio.tieke.fi/. Tässä blogikirjoitus, kuinka hyödyntää Tieken Muistio-palvelua:
https://kinda.fi/posts/yhdessa-saamme.... Useimmat näistä alustoista eivät tarvitse edes kirjautumista, joten muistiinpanojen teko on ollut helppoa yhdessä.
- koosteet
Ennen käytin erilaisten koosteiden tekemiseen Storify-palvelu, joka lopetti toimintansa tänä keväänä. Nykyään käytän Wakelet-palvelua
https://wakelet.com. Koosteisiin saa talteen mm. Twitter-viestejä ja Instagram-kuvia.
- Wiima
Ideoiden keräämiseen voi käyttää Viimaa, joka on meillä käytössä tällä ryhmällä:
https://app.viima.com/verkostopalvelu...
- sähköposti ja WhatsApp sekä Slack
Sähköpostilla viestin virallisimmissa tilanteissa yhteisön kanssa. Nopeammin tänä päivänä toimivat WhatsApp-ryhmät tiedottamiseen. Joskus yhteisö ottaa käyttöön Slackin sisäiseen tiedottamiseen ja keskusteluun.
- Agendiumin työtila
Käytän Lempäälän Yrittäjien ja Hallituspartnereiden kanssa Agendiumin työtilaa hallitus- ja jäsentyöskentelyyn sekä tiedottamiseen.
- muut pilvipalvelut
Trello
https://trello.com on loistava alusta yhteiseen ideointiin ja suunnitteluun sekä projektien näkyväksi tekemiseen. Purot.net -wikiä
https://purot.net/ olen käyttänyt myös tähän samaan tarkoitukseen. Tässä esimerkkeinä ovat oman yritykseni wiki
https://kinda.purot.net/ ja Some Menee Maalle -kokeilun wiki
https://somemeneemaalle.purot.net/ sekä yhteisömanagerikurssin wiki
https://yhteisomanageri.purot.net/.
- tapahtuman sisältömarkkinointi
Tässä blogikirjoitus, kuinka voidaan tehdä tapahtuman sisältömarkkinointia:
https://kinda.fi/posts/tapahtuman-sis... sisältäen vinkkejä eri alustojen käyttömahdollisuuksiin.
- sopiva työkalu/alusta käyttöön
Kun itse kaipaan työkalua/alustaa johonkin tiettyyn tarkoitukseen, haen ensin omasta Diigo-kirjastostani vinkkejä:
https://www.diigo.com/profile/pauliin.... Sen jälkeen käyn kolmessa blogissa: Matleenan
https://www.matleenalaakso.fi/, Annen
http://opeblogi.blogspot.com/ ja Harton
https://harto.wordpress.com/. Jos näistä ei löydy, sitten teen Facebookissa ja/tai Twitterissä asiasta kyselyn. Aina on löytynyt joku sopiva työkalu/alusta tiettyyn tarkoitukseen.